реклама 468

Sunday, April 19, 2009

Годишен изпит по вяра и религия пред игумена на Рилския манастир държаха деца от Дивотино

osdp pernik

Годишен изпит по вяра и религия пред игумена на Рилския манастир държаха деца от Дивотино
30.05.2008

Годишен изпит по вяра и религия пред игумена на Рилския манастир имаха деца от пернишкото село Дивотино в петък. 30 ученици от 1 до 4 клас са обединени в група, която изучава религия като свободно избираем предмет от четири години под ръководството на квалифицираната преподавателка Валентина Тренчева. Това е първата група, създадена в област Перник. Децата разказаха и показаха какво са научили пред негово преосвещенство епископ Евлогий - игумен на Рилския манастир. Групата посети гроба на св. Иван Рилски и параклиса, посветен на неговото успение.
Поклоническото пътуване на групата беше организирано от Обществения съвет за духовна просвета в Перник с подкрепата на областното ръководство на партия ГЕРБ и телевизия „Кракра". То беше посветено и на международния ден на детето 1 юни. Духовният съвет има неписано споразумение с игумена на манастира. Епископ Евлогий редовно приема и дава благословията си на деца от Перник.
Предстои до светата обител да пътуват още две училища с всичките си ученици. Децата от ОУ „Хр. Ботев" в гр. Батановци ще се поклонят пред мощите на св. Иван Рилски чрез спечелен проект. А ОУ „Св. Иван Рилски" в Перник ще има патронен празник в манастира.

2 comments:

  1. Децата са се представили добре,предполагам!
    парфюми

    ReplyDelete
  2. Я хочу посоветовать всем здесь, кто ищет ссуду, связаться с Pedro ссудой через pedroloanss@gmail.com, они занимаются инвестиционным и финансовым бизнес-ссудой, жилищным ссудой, стартовой ссудой, персональной ссудой, ссудой на покупку автомобиля, по ссуде со ставкой 2 взамен, он настоящая кредитная компания, которой можно доверять.

    ReplyDelete